Lady Gaga

Lady Gaga är ett artistnamn som används av Stefani Joanne Angelina Germanotta. Hon fick idén till namnet från Queens låt ”Radio Ga Ga”. Kanske smittade Queens framgångar av sig på Lady Gaga, för hon har sålt mer än 28 miljoner album hittills under sin karriär, och är i och med det en av de bäst säljande artisterna genom tiderna. Mer sannolikt är dock att det är Lady Gagas skicklighet, kreativitet och personlighet som ligger bakom hennes framgångar; hon har nämligen själv var med och skrivit och producerat några av hennes mest sålda låtar som ”Just Dance”, ”Poker Face”, ”Paparazzi”, ”Bad Romance” och ”Alejandro”.Lady_Gaga_@_Montreal_concert

Lady Gagas musikkarriär började då hon lämnade en prestigefull musikalutbildning för att fokusera på sin egen karriär. Hennes far gick med på att betala hennes hyra i ett år, med villkoret att hon återgick till sin utbildning om hon inte lyckades. Hon flyttade in i den billigaste lägenheten hon kunde hitta, och började skriva några låtar. Samtidigt bildade hon ett band – SGBand, Stefani Germanotta Band. Bandet blev relativt framgångsrikt då de fick en lokal skara fans, och dessutom fångade musikproducenten Joe Vulpis intresse. Det var dock inte Vulpis som skulle ”upptäcka” Stefani och göra henne till Lady Gaga. Det gjorde Rob Fusari och Vincent Herbert. Fusari och Gaga hade skrivit låtar tillsammans tidigare, och Herbert skrev kontrakt med Lady Gaga så snart han hade hört dem. Detta kontrakt ledde så småningom till att hon kunde släppa sitt första album, The Fame. Det albumet blev startskottet för hennes framgångar i sin musikkarriär.

För dagens artister är utseendet en viktig framgångsfaktor. Lady Gaga arbetar för att motverka utseendefixeringen i vårt samhälle, och uppmuntrar inställningen att alla är vackra som de är. Trots det lever vi i en på många sätt ytlig värld, och det går inte att bortse från att det skapar självförtroende att vara nöjd med sitt utseende. En viktig del av det är att vara nöjd med sina tänder, eftersom de exponeras varje gång vi ler eller skrattar, vilket är oerhört viktigt för att vi ska må bra. Om du känner att du behöver göra något åt dina tänder, och letar efter en tandläkare i Stockholm, kan du gå in på Varden.se.

 

Comments are closed.

 
 
 
 
petit