Iron Maiden

Legendariska Iron Maiden tog ”The Book of Souls World Tour” till Göteborg och spelade för närmare femtiofem tusen fans på Ullevi. Turnén fortsätter under 2017, så om du missade spelningen på Ullevi finns det fortfarande möjligheter att se Iron Maiden live, så länge du kan ta dig till Belgien, Tyskland eller England. Men vad gör man inte för Maiden? Bandet har miljoner trogna fans över hela världen, och det är inte svårt att se varför. Med en karriär över flera decennier har Maiden hittat receptet för riktigt bra heavy metal, och det sägs att de inspirerat ikoniska band som Metallica, Slayer, Anthrax och många, många fler.

Iron Maiden är fortfarande starka

Iron Maiden gjorde en imponerande spelning på Ullevi i somras, och lyckades med konststycket att kombinera sina största hits med material från senaste skivan. 92 minuter långa ”The Book of Souls” från 2015 är gruppens längsta skiva hittills och har även den längsta låten med ”Empire of the Clouds” på hela 18 minuter. Sångaren Bruce Dickinson var tvungen att opereras för cancer i 2015, vilket försenade skivsläppet och turnén, men hans energiska framförande visar att sjukdomen inte vunnit. Med storslagna shower och välskrivna låtar transporteras Maiden och deras utrustning världen över av ”Ed Force One” deras privata flygplan som gör att bandet kan spela över hela världen. Vi vågar nog säga att vi inte sett Iron Maiden för sista gången.

Ikonerna från Leyton

Ända sedan starten i Leyton, London, 1975 har Iron Maiden gång på gång visat varför de blivit sådana jättar inom heavy metal. Med nästan fyrtio album och otaliga priser har bandet trogna fans i hela världen. År 2015 uppskattades det att Iron Maiden har sålt mer än 90 miljoner album och har spelat tusentals konserter över hela världen. Man skulle kunna tro att ett gäng femtiotalister som har spelat i närmare ett halvt sekel kan ha tappat gnistan, men så är inte fallet med Iron Maiden, som håller samma höga nivå år efter år. Att se dem spela är en upplevelse utöver det vanliga, fråga bara deras fans.

 

Comments are closed.

 
 
 
 
petit